Activele nete ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut cu 0,8% in octombrie, la 6,93 miliarde de lei (1,6 miliarde euro), cel mai mare avans fiind consemnat de SIF Oltenia (SIF5), al carui activ a urcat cu 2,4%, la 1,55 miliarde de lei, potrivit datelor transmise de AAF.
Valoarea activelor de la finele lunii octombrie este cu 7,1% mai mica decat nivelul de la sfarsitul anului trecut, de 7,467 miliarde de lei. La finalul lunii septembrie cele cinci societati de investitii financiare aveau active nete cumulate de 6,882 miliarde lei.

Activul net al SIF Oltenia era, la finele lunii octombrie, cu 5,66% sub nivelul de la sfarsitul anului trecut, de 1,643 miliarde lei, potrivit unui comunicat al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), citat de Mediafax.

In afara de SIF Oltenia, celelalte patru SIF-uri au inregistrat cresteri usoare, de pana la 1%.

Astfel, activul SIF Banat-Crisana (SIF1) a avansat cu 0,8% in octombrie, de la 1,514 miliarde de lei in septembrie la 1,358 miliarde de lei, insa se situeaza cu 11,89% sub valoarea inregistrata la finalul lui 2010, de 1,541 miliarde lei.

SIF Transilvania (SIF3) a consemnat un avans de 0,46% la nivelul activului net in octombrie, la 1,508 miliarde de lei, de la 1,501 miliarde lei in septembrie. Fata de nivelul de la finele anului trecut, de 1,627 miliarde lei, activul societatii a coborat cu 7,35%.

Activul SIF Muntenia (SIF4) a consemnat un avans nesemnificativ, de 0,07%, de la 1,409 miliarde de lei in septembrie la 1,41 miliarde de lei, valoare cu 4,53% sub cea de la sfarsitul lui 2010, de 1,477 miliarde lei.

Activul net al SIF Moldova (SIF2) a stagnat in octombrie la 1,109 miliarde de lei, cu 5,76% mai redus decat la finalul anului trecut, cand valoarea era de 1,177 miliarde lei.

SIF Moldova a fost cea mai profitabila dintre cele cinci societati de investitii, de la inceputul anului, iar la finele primelor zece luni consemna un castig de 97,07 milioane de lei, cu 2,87 milioane de lei peste cel de la finele lunii septembrie.

SIF Oltenia inregistra, la finele primelor zece luni, un profit de 83,8 milioane de lei, cu 10,6 milioane de lei peste cel de la finele primelor noua luni, de 73,2 milioane lei.

SIF Banat-Crisana a avut in octombrie un castig de 4,44 milioane de lei, astfel ca la finele primelor zece luni profitul societatii se ridica la 48,74 milioane de lei, dupa ce la sfarsitul lunii septembrie valoarea acestuia era de 44,3 milioane lei.

Profitul SIF Transilvania s-a ridicat la 10,96 milioane de lei in octombrie, fiind cea mai profitabila dintre SIF-uri in luna analizata, iar la finele primelor zece luni castigul societtii a fost de 42,56 milioane de lei.

SIF Moldova a inregistrat un castig de 9,09 milioane de lei, iar profitul pe primele zece luni a urcat la 37,39 milioane de lei, dupa ce in septembrie societatea a inregistrat pierderi de 5,6 milioane lei.

SIF Moldova si SIF Oltenia au fost singurele societati de investitii financiare ale caror active au crescut in septembrie, in timp ce celelalte trei SIF-uri au inregistrat corectii usoare, astfel ca valoarea cumulata a activelor nete ale SIF-urilor a avansat cu 0,3%, la 6,882 miliarde lei.

Bursa a continuat sa inregistreze variatii usoare in octombrie, consemnand o corectie nesemnificativa, de 0,12%, comparativ cu nivelul de la sfarsitul lunii septembbrie, iar indicele SIF-urilor, BET-FI a crescut usor, cu 1,14%.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri