Romconstruct a depus in luna ianuarie a acestui an o cerere prin care solicita Impact plata unor datorii si solicita deschiderea procedurii de insolventa. Tribunalul Bucuresti a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei in data de 8 iulie.

Ulterior, in 11 august Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat suspendarea procedurii, ca urmare a recursului depus de dezvoltatorul imobiliar.

“Ca urmare a suspendarii sentintei comerciale prin care s-a dispus deschiderea procedurii insolventei companiei, administratorii, respectiv Consiliul de Administratie, au redobandit puterile statutare, avand capacitatea de a incheia orice act juridic in numele societatii”, se arata in comunicatul remis Bursei de Valori Bucuresti.

Citeste si:

In luna aprilie din 2011, Curtea de Apel a stabilit judecarea cererii de recurs inaintate de Impact impotriva deciziei de intrare in insolventa.

De asemenea, dezvoltatorul imobiliar a anuntat ca a depus la Tribunalul Prahova o cerere prin care a solicitat insolventa Romconstruct pentru suma de 978.200 lei, ce reprezinta contravaloarea unor CEC-uri emise de societate si refuzate la plata de banca pentru lipsa de fonduri.