Prima zi de tranzactionare va fi 23 noiembrie, iar tranzactiile se vor realiza in lei. Pe aceste titluri, BCR va avea calitatea de furnizor de lichiditatea (market maker, n.r.), iar tranzactiile vor putea fi realizate de cei 30 de participanti ai sistemului de tranzactionare alternativ al Bursei.

Actiunile Daimler A.G. vor fi tranzactionate in cadrul ATS al BVB - Sectiunea valori mobiliare admise la tranzactionare si pe o piata reglementata (tranzactionate, dar nelistate pe ATS), pe infrastructura dezvoltata de BVB si Depozitarul Central.

“Bursa de Valori Bucuresti reuseste, in premiera, la 15 ani de la prima tranzactie sa ofere investitorilor acces direct, prin intermediul platformei proprii de tranzactionare, Arena, la actiunile unui emitent strain de renume international, fara ca acesta sa fie listat la BVB. Este un nou pas in alinierea BVB cu pietele dezvoltate. Sunt increzator ca alaturi de produsele structurate lansate in luna iulie, noul segment al Bursei va oferi noi oportunitati de tranzactionare pentru investitori. BVB va continua sa dezvolte infrastructura tehnologica proprie care sa permita conectarea pietei de capital din Romania la sistemele bursiere europene”, a declarat Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile Daimler A.G. sunt admise la tranzactionare la Deutsche Boerse si Boerse Stuttgart, iar la BVB emitentul nu va avea nicio obligatie de raportare periodica si continua.