Catalin Chelu i-a promis lui Valentin Fatuloiu, initial, un milion de euro pentru a nu-si indeplini atributiile din Planul National de Combatere a Evaziunii Fiscale, cuantumul fiind schimbat, cu ocazia intalnirii din 12 noiembrie, la 50.000 euro si foloase de 270.000 euro, potrivit DNA.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada august - 12 noiembrie 2010, Catalin Chelu a promis secretarului de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Fatuloiu Dan Valentin, denuntator in cauza, suma de un milion de euro pentru ca acesta sa isi indeplineasca in mod necorespunzator indatoririle de serviciu ce decurg din punerea in aplicare a Planului National de Combatere a Evaziunii Fiscale, scrie 9AM.ro.

Documentul respectiv este fundamentat pe cooperarea inter-institutionala dintre MAI, Ministerul Public, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si alte institutii ale statului. Totodata, suma a fost promisa pentru a impiedica cercetarea in sistem integrat a cauzelor penale ce ii vizeaza pe Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, scopul final fiind solutionarea favorabila a respectivelor dosare penale.

Promisiunea s-a realizat prin intermediul lui Badea, Bunu si Constantinescu, care au actionat atat direct cat si prin intermediul unei alte persoane, spun procurorii.

In acest context, in 12 noiembrie 2010, Chelu a modificat promisiunea initiala si a oferit chestorului sef de politie Fatuloiu suma de 50.000 euro (in numerar) si foloase materiale in valoare de aproximativ 270.000 euro (reprezentand contravaloarea unui teren si a unei case ce urma a fi construita de catre omul de afaceri).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri