De asemenea, afacerile companiei au urcat cu 29%, la 262,54 milioane lei.

“Schimbarea mixului de vanzare, introducerea in distributie a unui sistem bazat pe controlul creditului comercial, a bonitatii si solvabilitatii clientilor din distributie, precum si intarzierile inregistrate in realizarea decontarilor de catre Casele de Sanatate au determinat cresterea cu 54% a creantelor comparativ cu inceputul anului”, se indica in raportul remis Bursei de Valori Bucuresti.

In primele noua luni ale anului, vanzarile in cadrul farmaciilor proprii au fost de 196 milioane lei, in crestere cu 47%. Vanzarile in distributie au inregistrat in aceeasi perioada o scadere de 3%, la 66,3 milioane lei.

Citeste si:

Actiunile Ropharma vor intra de maine la tranzactionare pe categoria 1 a Bursei de Valori Bucuresti, dupa transferul de pe piata Rasdaq.

Ropharma Brasov are un capital social de 12,6 milioane lei, impartit in 126,52 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actionarii societatii sunt Arrow Pharmaceuticals, cu o detinere de 31,31%, Rimia Investment Limited, cu 26,63%, Add Pharmaceuticals Limited, cu o participatie de 24,94%, iar AVAS are 0,33%.