Raziile de luni vor fi urmate o serie de dezvaluiri pregatite de procurori despre noi cazuri de "insider trading", acuzatiile vizand atat traderi de la fondurile de hedging, cat si consultanti financiari si bancheri de pe Wall Street.

Doua dintre fondurile vizitate luni de agentii FBI, Diamondback Capital Management si Level Global Investors, cu sediul in Connecticut, sunt administrate de fostii manageri ai SAC Capital Advisors, unul dintre cele mai cunoscute fonduri americane de hedging, controlat de omul de afaceri Steven Cohen.

Autoritatile federale au perchezitionat si sediul Loch Capital Management, din Boston, potrivit unei surse apropiata situatiei. Loch are legaturi stranse cu o persoana care a pledat "vinovat" in investigatia de trading cu informatii privilegiate de la Galleon Group, uriasul fondul de hedging controlat de Raj Rajaratnam, principalul acuzat in acest caz.

Citeste si:

Dosarul Galleon a fost calificat de procurori drept cel mai mare caz de insider trading din istoria Statelor Unite, cu 23 de acuzati in cele 13 luni care au trecut de la trimiterea in instanta.

Printre cele 14 persoane care au pledat deja "vinovat" se numara Steven Fortuna, fost manager la fondul de hedging S2 Capital din Boston si prieten al unor cofondatori ai Loch.

Infiintat in anul 2005, fondul Diamondback administreaza active de circa cinci miliarde de dolari, in timp ce Level Global are active de 4 miliarde de dolari. Activele Loch au urcat la un moment dat la doua miliarde de dolari, dar fondul a vandut intre timp o mare parte din portofoliu.