Chiar daca pretul actiunilor Ropharma (RPH) de la Bursa de Valori Bucuresti ar ajunge sa scapa pana la jumatate din valoarea actuala, compania isi va continua activitatea fara probleme, a declarat Mihai Miron, presedintele societatii, la deschiderea sedintei de tranzactionare.

“Daca pretul actiunilor la Bursa o sa fie la jumatate din valoarea actuala compania o sa mearga in continuare. Noi nu suntem dependenti de evolutia bursei pentru a ne desfasura activitatea, astfel ca turbulentele de pe pietele financiare nu ne afecteaza”, a afirmat Miron.

Actiunile Ropharma au intrat astazi la tranzactionarea la categoria 1 a BVB, dupa transferul de pe piata Rasdaq.

“Sectorul farma atat la nivel nternational a inregistrat crestere si in timpul crizei, deoarece medicamentele nu sunt un moft ci o necesitate. Avem toate motivele sa credem ca piata farma va continua sa creasca si in urmatorii ani”, a explicat Miron.

El considera ca piata farma din Romania se va tripla intr-un orizont de timp de 7-8 ani si va ajunge pana la 10 miliarde euro, daca Romania se va incadra si va respecta cerintele Comisiei Europene.

“Romania ramane una dintre pietele cele mai dinamice din Europa Centrala si de Est. La noi exista o evolutia favorabila mai inceata din cauza unor factori politic si economici”, a mai spus presedintele Ropharma.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si