Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a trasat doua directii importante pentru dezvoltarea pietei de capital romanesti: promovarea transparentei, a disciplinei si a credibilitatii dar si educarea publicului.

“Astazi aniversam iesirea din adolescenta a Bursei de Valori Bucuresti. Cred ca este cazul, ca dupa 15 ani, sa revenim la functia principala a pietei de capital: de finantare si capitalizare pentru companii. Este functia vitala, inainte de jocul bursier sau de barometru al economiei”, a declarat Mugur Isarescu, la aniversarea a 15 de ani de Bursa moderna.

Guvernatorul crede ca asumarea rolului de finantator a bursei va avea beneficii si pentru sistemul bancar, in sensul ca o astfel de concurenta va genera eforturi pe ambele piete.

Isarescu a mai spus ca bursa trebuie sa promoveze “transparenta, disciplina financiara si credibilitate”, prin reguli stricte, penalizari severe pentru cei care nu le respecta.

De asemenea, guvernatorul crede ca lipsa educatiei financiare a publicului este o mare problema.

“Invitam Bursa de Valori Bucuresti sa se ni se alature in efortul de a ajuta la educarea financiara a publicului roman”, a mai spus Isarescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cursul de schimb in 2019: Ce estimari au bancile pentru finalul de an