Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au subscris 93,9% din actiunile emise pentru majorarea capitalului social, astfel ca valoarea sumelor atrase de catre banca este de 112,67 milioane lei, titlurile nesubscrise urmand sa fie oferite angajatilor sau altor investitori, a anuntat institutia de credit.
"In ciuda climatului economic international si local extrem de dificil, actionarii nostri au incredere in perspectivele Bancii Transilvania. De un asemenea semn de sustinere are nevoie atat Banca Transilvania, cat si economia, in ansamblul ei", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, intr-un comunicat transmis Bursei de Valori, anunta Mediafax.

Actionarii Bancii Transilvania au decis in aprilie majorarea capitalului social cu 391,5 milioane lei, de la 1,08 miliarde lei la 1,47 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor in suma de 173,9 milioane de lei, a unor prime de emisiune in valoare de 97,6 milioane lei si prin aporturi in numerar de 120 milioane lei.

Pentru aport in numerar, banca a emis 120 milioane de actiuni noi, la un pret de emisiune egal cu valoarea nominala, de 1 leu pe unitate. Aceste titluri au putut fi subscrise de posesorii drepturilor de preferinta in intervalul 25 octombrie - 24 noiembrie.

Din cele 7,32 milioane de actiuni ramase nesubscrise, sase milioane de titluri vor fi incluse in cadrul programului de fidelizare a angajatilor, iar restul vor fi oferite unui numar de mai putin de 100 de investitori, la un pret de subscriere de 1,1 lei/actiune, se arata in comunicatul bancii.

Deciziile AGA din aprilie, inclusiv majorarea de capital, au fost atacate in instanta de SIF Banat-Crisana. Din acest motiv, actiunile gratuite emise de catre banca au fost blocate de la tranzactionare pana miercuri. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Depozitarul Central au ridicat in aceasta saptamana restrictiile impuse anterior asupra acestor titluri, intrucat instantele de judecata nu au considerat ca s-ar impune suspendarea punerii in aplicare a hotararilor AGA.

Pretul actiunilor bancii a crescut cu 0,82% in sedinta bursiera de vineri, la 1,23 lei, cotatie la care capitalizarea institutiei de credit este de 1,67 miliarde lei.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61% din titluri, si Bank of Cyprus (9,7%). Printre actionari se regaseste si presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, care detine 4,8% din actiuni, dar si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale, cu 3,6% din capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri