Actionarii producatorului de motoare, generatoare si transformatoare electrice Retrasib Sibiu (RTRA) au aprobat propunerea Consiliului de Administratie al firmei privind transferul firmei de pe piata Rasdaq la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.
Conducerea firmei a decis transferul pe BVB inca din luna aprilie, insa pentru a incepe demersurile avea nevoie de avizul actionarilor, conform Mediafax.

La AGA de vineri au participat 13 actionari care detin cumulat 58,67% din titlurile Retrasib, potrivit unui comunicat transmis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Principalii clienti ai Retrasib sunt Transelectrica (TEL), Electrica, Hidroelectrica, ABB, Siemens si Moblesource Canada.
Retrasib a inregistrat in primele noua luni venituri in valoare de 35,5 milioane lei (8,3 milioane euro), in crestere cu 71% fata de valoarea de 20,7 milioane lei din perioada similara din 2009, si a obtinut un profit net de 3,6 milioane lei, fata de castigul din intervalul ianuarie-septembrie de anul trecut, de 775.000 de lei.

Firma are un capital social de 5 milioane lei, divizat in 50 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Firma Hold Invest din Cluj, detinuta de oamenii de afaceri Octavian si Calin Buzoianu, are un pachet de 31,52% din actiunile Retrasib. Totodata, omul de afaceri Marin Stancu si cei doi fii ai acestuia, Iulian si Octavian, detin prin firma Trafo Proiect Bucuresti 19,94%. In actionariat se mai regasesc Ion Cioaba Mihutesc (15,11%) si Ioan Socea (7,97%).

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Retrasib a fost realizata joi, cand pretul a stagnat la 0,43 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 21,5 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri