Calendarul realizat de Franklin Templeton prevede ca listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc pe 25 ianuarie 2011.

Conform calendarului in data de 3 decembrie Franklin va depunde prospectul la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru aprobare, estimand ca in 22 decembrie sa primeasca avizul pentru a depune a doua zi documentele la Bursa de Valori Bucuresti.

In 17 ianuarie Franklin va realiza o prezentare pentru actionarii Fondului in vederea listarii, iar in perioada 10-31 ianuarie se va realiza promovarea locala si internationala a Fondului prin roadshow-uri.

“Data pe care o estimam noi pentru listare este de 25 ianuarie 2011. Inca depinde si de timpul in care vom primi avizul CNVM si al Bursei privind prospectul de listare”, a declarat Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu la Fondul Proprietatea si vicepresedinte executiv al Franklin Templeton Investment, intr-o conferinta de presa.

Tranzactionarea Fondului Proprietatea se va realiza fara o oferta publica initiala, ci prin listarea directa a actiunilor.

Potrivit statisticilor de la finalul lunii noiembrie, Fondul Proprietatea are active de 13,5 miliarde lei, iar activul net pe actiune este de 0,9772 lei.

Structura portofoliului este impartita in 88,7% in actiuni si 10,6% in depozite. Dintre actiuni 60,8% sunt nelistate, in timp ce restul se tranzactioneaza pe piata de capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si