Reprezentanti ai Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, au discutat cu SIF-urile si au convenit sa listeze institutia de credit cand conditiile pietei de capital vor fi bune, a declarat presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, potrivit Mediafax.
"Am avut o discutie cu SIF-urile si am convenit sa amanam listarea BCR pana cand conditiile pietei sunt bune. Si in mod clar conditiile pietei nu sunt bune in prezent", a spus Bruynseels, in cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea Bancii Comerciale Romane.

El a evitat sa spuna ce inseamna "conditii bune" ale pietei si a aratat ca nu se vor lista neaparat toate actiunile BCR, dar ca nu s-a luat o decizie in privinta marimii pachetului.

Intrebat cand ar putea fi listata cel mai devreme BCR, Bruynseels a raspuns ca termenul depinde de o noua discutie cu SIF-urile.

Erste Bank a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR.

In prezent, o societate detinuta 100% de Erste Bank, respectiv EGB Ceps Holding GmbH, detine 69,3% din capitalul BCR, iar participatii de circa 6% sunt detinute de fiecare dintre cele cinci societati de investitii financiare.

Prin contractul de privatizare, Erste Bank avea obligatia sa listeze BCR in cel mult trei ani de la finalizarea preluarii bancii, adica pana in octombrie 2009.

In august 2009 Erste a semnat cu SIF-urile un acord prin care listarea BCR a fost amanata cel putin doi ani, dar poate fi realizata mai devreme, la solicitarea celor cinci societati, daca piata de capital va da semne certe de revenire.

Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, a declarat, in luna mai, ca discutia privind listarea BCR va fi repusa pe tapet abia in primavara anului viitor, din cauza crizei economice care ar face ca actiunile bancii sa se tranzactioneze la preturi scazute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri