Consiliul de Administratie al Casei de Compensare Bucuresti a aprobat reducerea unor serii de taxe si acceptarea de valute si actiuni ca drept colateral pentru cresterea lichiditatii pe piata derivatelor, potrivit unui comunicat.
Astfel, s-a decis reducerea cuantumului garantiei financiare de la 50.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare cont n marja deschis de membrul compensator in sistemul CCB.

“Sumele rezultate din reducerea cuantumului garantiei financiare vor fi transferate in conturile in marje ale membrilor compensatori sau vor fi folosite partial, conform solicitarilor acestora, pentru constituirea garantiei financiare pentru deschiderea celui de-al doilea cont in marja”, se arata in comunicat.

De asemenea, valoarea minima a contributiei anuala a membrilor compensatorilor individuale la Fondul de Garantare administrat de CCB scade de la 5.000 lei la 500 lei, din 1 ianuarie 2011. Pentru compensatori generali, valoarea va fi, de la inceputul anului viitor, de 2.500 lei de la 25.000 lei.

In cadrul categoriilor de active drept colateral au fost introduse si moneda europeana si dolarul american, precum si actiunile SIF-urilor, ale OMV Petrom (SNP), Bancii Transilvania (TLV), Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si BRD SocGen (BRD).

“Data intrarii in vigoare a hotararii privind reducerea cuantumului garantiei financiare si a celei privind extinderea categoriilor de active care pot fi constituite sub forma de colateral va fi comunicata ulterior”, potrivit comunicatului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri