Astfel, s-a decis reducerea cuantumului garantiei financiare de la 50.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare cont n marja deschis de membrul compensator in sistemul CCB.

“Sumele rezultate din reducerea cuantumului garantiei financiare vor fi transferate in conturile in marje ale membrilor compensatori sau vor fi folosite partial, conform solicitarilor acestora, pentru constituirea garantiei financiare pentru deschiderea celui de-al doilea cont in marja”, se arata in comunicat.

De asemenea, valoarea minima a contributiei anuala a membrilor compensatorilor individuale la Fondul de Garantare administrat de CCB scade de la 5.000 lei la 500 lei, din 1 ianuarie 2011. Pentru compensatori generali, valoarea va fi, de la inceputul anului viitor, de 2.500 lei de la 25.000 lei.

Citeste si:

In cadrul categoriilor de active drept colateral au fost introduse si moneda europeana si dolarul american, precum si actiunile SIF-urilor, ale OMV Petrom (SNP), Bancii Transilvania (TLV), Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si BRD SocGen (BRD).

“Data intrarii in vigoare a hotararii privind reducerea cuantumului garantiei financiare si a celei privind extinderea categoriilor de active care pot fi constituite sub forma de colateral va fi comunicata ulterior”, potrivit comunicatului.