Decizia Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti privind incuviintarea executarii silite a The Nova Group si a actiunilor detinute la Unirea Shopping Center si Astra este irevocabila.
Biroul de presa al Judecatoriei sectorului 3 a comunicat ca instanta a admis cererea AVAS si a incuviintat executarea silita a debitorului The Nova Group Investments Romania, decizia fiind irevocabila, anunta Mediafax.

Pachetele de actiuni pe care The Nova Group Investments, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, le detine la Asigurare-Reasigurare Astra (ATRA) si Unirea Shopping Center (SCDM) au fost indisponibilizate.

In anul 2006, Tribunalul Bucuresti pronuntase o sentinta prin care AVAS a obtinut obligarea Nova Trade de a efectua investitii in suma de 58 milioane de lei la DMAI Unirea, in prezent Unirea Shopping Center. De asemenea, au fost stabilite penalitati de intarziere in suma de 17,6 milioane lei.

La inceputul lunii noimbrie 2010, Judecatoria Sector 3 a respins o cerere de incuviintare de executare silita inaintata de AVAS, insa ulterior institutia a depus o noua cerere de incuviintare de executare silita impotriva Nova Group Investments. A doua solicitare a avut termen in data de 22 noiembrie, cand instanta s-a si pronuntat asupra incuviintarii executarii silite.

Informatia privind indisponibilizarea actiunilor a fost transmisa de The Nova Group Investments Romania celor doua firme, care ulterior au informat Bursa de Valori cu privire la situatie.

In informarile transmise de Astra si Unirea Shopping Center se precizeaza ca exista o disproportie mare intre o creanta pretinsa in dosarul de executare silita si valoarea de piata a actiunilor pe care The Nova Group Investments Romania le are la cele doua firme pe care le controleaza.

The Nova Group Investments Romania a inceput demersurile pentru contestarea executarii silite, se mai spune in comunicatele transmise de Astra si Unirea Shopping Center.

Sotii Dan si Carmen Adamescu controleaza, prin firma The Nova Group Investments Romania, 72,68% din actiunile Astra si, respectiv, 74,16% din titlurile Unirea Shopping Center.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri