Biroul de presa al Judecatoriei sectorului 3 a comunicat ca instanta a admis cererea AVAS si a incuviintat executarea silita a debitorului The Nova Group Investments Romania, decizia fiind irevocabila, anunta Mediafax.

Pachetele de actiuni pe care The Nova Group Investments, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, le detine la Asigurare-Reasigurare Astra (ATRA) si Unirea Shopping Center (SCDM) au fost indisponibilizate.

In anul 2006, Tribunalul Bucuresti pronuntase o sentinta prin care AVAS a obtinut obligarea Nova Trade de a efectua investitii in suma de 58 milioane de lei la DMAI Unirea, in prezent Unirea Shopping Center. De asemenea, au fost stabilite penalitati de intarziere in suma de 17,6 milioane lei.

La inceputul lunii noimbrie 2010, Judecatoria Sector 3 a respins o cerere de incuviintare de executare silita inaintata de AVAS, insa ulterior institutia a depus o noua cerere de incuviintare de executare silita impotriva Nova Group Investments. A doua solicitare a avut termen in data de 22 noiembrie, cand instanta s-a si pronuntat asupra incuviintarii executarii silite.

Citeste si:

Informatia privind indisponibilizarea actiunilor a fost transmisa de The Nova Group Investments Romania celor doua firme, care ulterior au informat Bursa de Valori cu privire la situatie.

In informarile transmise de Astra si Unirea Shopping Center se precizeaza ca exista o disproportie mare intre o creanta pretinsa in dosarul de executare silita si valoarea de piata a actiunilor pe care The Nova Group Investments Romania le are la cele doua firme pe care le controleaza.

The Nova Group Investments Romania a inceput demersurile pentru contestarea executarii silite, se mai spune in comunicatele transmise de Astra si Unirea Shopping Center.

Sotii Dan si Carmen Adamescu controleaza, prin firma The Nova Group Investments Romania, 72,68% din actiunile Astra si, respectiv, 74,16% din titlurile Unirea Shopping Center.