“Intre valoarea creantei pretinse si valoarea de piata a actiunilor Astra Asigurari este o disproportie foarte mare. Valoarea creantei este de aproximativ 22 milioane lei si este izvorata dintr-un litigiu foarte vechi, din anul 2006, dintre AVAS si The Nova Group Investments Romania, actionarul majoritar al Astra, fara nici o legatura cu activitatea societatii asiguratorului”, se arata intr-un comunicat al Astra.

In anul 2006, Tribunalul Bucuresti pronuntase o sentinta prin care AVAS a obtinut obligarea Nova Trade de a efectua investitii in suma de 58 milioane de lei la DMAI Unirea, in prezent Unirea Shopping Center. De asemenea, au fost stabilite penalitati de intarziere in suma de 17,6 milioane lei.

Pachetele de actiuni pe care The Nova Group Investments le detine la Astra si Unirea Center au fost indisponibilizate in dosarul de executare silita initiat de AVAS, iar decizia Judecatoriei sectorul 3 Bucuresti este irevocabila.

Citeste si:

Actiunile Astra Asigurari si Unirea Shopping Center au fost suspendate luni seara de la tranzactionare ca urmare a solicitarilor facute de conducerile societatilor pe fondul detinerii unor informatii pot influenta in sens negativ pretul din piata.

Radu Mustatea, presedintele Astra, a declarat ca executarea silita asupra actionarului majoritar nu afecteaza activitatea societatii si nu are legatura cu operatiunile curente, ci doar cu cele referitoare la tranzactionarea actiunilor pe Bursa de Valori Bucuresti.

Sotii Dan si Carmen Adamescu controleaza, prin firma The Nova Group Investments Romania, 72,68% din actiunile Astra si, respectiv, 74,16% din titlurile Unirea Shopping Center.