Oferta de vanzare se va derula in perioada 20 - 24 decembrie si va fi intermediata de departamentul de brokeraj al BCR, potrivit prospectului de emisiune publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Fondurile pe care Consiliul Judetean Bihor vrea sa le atraga sunt necesare rambursarii unui credit contractat in 2007 de la BCR, pentru realibitarea si modernizarea a patru drumuri judetene si pentru reparatii la sediul nou al muzeului Tarii Crisurilor din Oradea.

Pentru atragerea fondurilor, autoritatea locala scoate la vanzare 814.000 de obligatiuni cu o valoare nominala de 100 lei. Conditia minima de incheiere cu succes a ofertei este subscrierea a 768.119 titluri in valoare de 76,8 milioane lei.

In prospect este prevazut ca la finalul operatiunii BCR se obliga sa cumpere titlurile ramase.

Citeste si:

Obligatiunile vor ajunge la maturitate in 2027, iar pna atunci principalul va fi platit prin 34 de rate semestriale, incepand cu 15 iunie 2011.

Lansarea emisiunii de obligatiuni a fost decisa de Consiliul Judetean Bihor la 2 noiembrie.

Titlurile urmeaza sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti, iar pentru aceasta operatiune conducerea operatorului de piata si-a dat deja avizul de principiu la 22 noiembrie.