Saptamana trecuta, Bursa de Valori Bucuresti a marcat din nou evolutii apatice, cu volatilitati scazute si lichiditate anemica. In lipsa unor stiri importante si in asteptarea Fondului Proprietatea, aceasta stare de monotonie s-ar putea prelungi pana la finalul anului.
Valoarea medie zilnica tranzactionata cu actiuni a crescut cu 11,7%, fiind de 13,9 milioane lei. Din aceasta, 36,6% reprezinta tranzactii realizate cu actiunile din cosul indicelui BET, 30% s-au realizat pe cele cinci Societati de Investitii Financiare, iar 33,22% din tranzactii au avut loc pe celelalte companii listate in acest moment la BVB, se arata in raportul de analiza saptamanal al Intercapital Invest.

Tranzactiile cu obligatiuni din aceasta saptamana au insumat 1,2 milioane de lei.

Indicii bursieri au evoluta diferit. BET-NG a scazut cu 0,26%, ROTX a crescut cu 1,17 procente iar BET-XT a castigat 0,71%. Indicele BET a castigat 0,33 procente pe parcurul ultimei saptamani, BET-C 0,52% iar indicele BET-FI s-a apreciat cu 0,9%.

In piata deal s-au realizat tranzactii in valoare de 38,65 milioane lei, pe actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si BRD Groupe Societe Generale (BRD), acestea radicand valoarea totala tranzactionata.

“In lipsa unor stiri mai importante, lichiditatea scazuta face imposibila cresterea interesului pentru actiunile locale in conditiile in care, exceptand un numar de cateva actiuni, este foarte dificil sa iti formezi un portofoliu diversificat pe principalele sectoare de la bursa. Companii interesante din punct de vedere al perspectivelor sau care au consemnat rezultate bune pentru aceasta perioada de recesiune inregistreaza valori ale tranzactiilor extrem de reduse, fiind greu de achizitionat un pachet semnificativ din acestea fara un cost de tranzactionare ridicat legat de spread”, au explicat analistii Intercapital, in raportul Puls Capital.

De exemplu, Compa Sibiu a inregistrat un an foarte bun raportat la dinamica veniturilor si cresterea profitabilitatii. Compania a inregistrat saptamana trecuta o media zilnic ca 3 tranzactii si o valoarea medie a tranzactiilor de 35.000 lei.

De asemenea, Antibiotice Iasi a consemnat venituri si profit in crestere, reprezentand si un sector foarte interesant pentru investitorii mari. Compania a avut o medie zilnica de 24 de tranzactii, cu o valoarea medie de 40.000 de lei.

“Este posibil ca aceasta perioada de monotonie sa se prelungeasca pana la finalul anului, lipsa unor stiri importante, perspectivele macroeconomice nu foarte stralucite in comparatie cu tarile din regiune si asteptarea momentului listarii Fondului Proprietatea fiind motivele acestei situatii”, se mai arata in raport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri