Cererea de chemarea in judecata a Guvernului Romaniei a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contecios administrativ, constituindu-se dosarul nr. 11980/2/2010, cu termen de judecata la data de 30.05.2011.

Presedintele Sibex, Teodor Ancuta (foto), a declarat inca din octombrie ca va actiona statul in instanta daca nu se va modifica hotararea de govern, considerand discrimatoriu mentionarea exclusiva a pietei de la Bucuresti.

“Suntem in discutii pentru modificarea hotararii de guvern. Noi i-am informat din aprilie pe Adrian Videanu si pe premierul Emil Boc de existenta unei piete spot la Sibiu. In hotararea de guvern se mentioneaza listarea Romgaz la Bursa dinn Bucuresti, iar acum doua saptamanai am trimis solicitarea de modificare pentru includerea Sibiu. Daca in termenul legal (in principiu 90 zile) nu se va schimba, noi vom actiona in instanta. Statul nu trebuie sa fie discriminatoriu”, declara in octombrie Teodor Ancuta.

Acesta a mentionat variant unei duble listari a Romgaz la Sibiu si Varsovia, pentru a atrage astfel atentia investitorilor din ambele tari.