Moody’s Investors Service a reafirmat nivelul ratingului Transelectrica de Baa3, cu imbunatatirea perspectivei de la negativa la stabile, a anuntat compania nationala de transport al energiei electrica, intr-un comunicat remis Bursei.
Moody’s Investors Service evalueaza ca, in ciuda performantelor financiare mai slabe din 2009 si 2010, generarea fluxului de numerar in Transelectrica va ramine solida ca urmare a combinarii mai multor elemente.

Astfel, un motiv ar fi atitudinea de sustinere a Autoritatii de Reglementare (ANRE), care a crescut tariful de transport al Transelectria cu 5% pentru anul 2010, iar pentru anul 2011 este asteptata o noua crestere de 7%.

De asemenea, reducerea semnificativa a investitiilor planificate de Transelectrica pe urmatorii patru ani si stabilizarea consumului de electriciate din Romania, dupa reducerea semnificativa din 2009 sunt alte elemente ce duc la premise ca emitentul este unul solid.

“Cu toate ca moneda romaneasca s-a stabilizat in cursul anului 2010, Moody’s atrage atentia ca profilul financiar al Transelectrica ramine expus fluctuatiilor cotatiilor valutare, deoarece datoria companiei este de peste 90% in valuta. In timp ce rentabilitatea scazuta era partial cauzata de pierderile din cursul de schimb, prin reevaluarea datoriei companiei in valuta si cresterea amortizarii, care au ambele character nemonetar, generarea fluxului de numerar si matricea acoperirii datoriei au ramas la un nivel rezonabil in Transelectrica”, se mai arata in comunicat.

Compania nationala de transport a energiei electrice Transelectrica (TEL) a raportat un profit net de 5,1 milioane lei (1,2 milioane euro), dupa primele noua luni, mai mic cu 55% fata de castigul din intervalul similar al anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri