Actionarii Sibex au aprobat schimbarea numelui si au ales un nou CA

Actionarii Bursei din Sibiu i-au reconfirmat in functia de administratori pe Anton Ionescu, presedintele Broker Cluj (BRK), si pe Teodor Ancuta, presedintele Sibex, potrivit unui comunicat al institutiei.

Ceilalti trei membrii sunt Bogdan Ivan, presedintele HTI Valori Mobiliare si membru CA al Depozitarului Central, Gabriel Filimon, director executiv al SAI Muntenia Invest si Dan Simionescu, SIF Transilvania.

Din vechiul Consiliul de Administratie al Sibex mai faceau parte Cristian Sima (cel mai mare actionar si directorul general al WBS Romania), Radu Luputi (fost presedinte si director general la firma Nova Invest, care s-a retras din activitatea de brokeraj) si Marius Trif (Carpatica Invest).
Trif a anuntat in AGA ca nu mai candideaza pentru un nou mandat.

Pentru un loc in CA a mai candidat Dario Colombo, membru in comitetele de directorat ale unor institutii financiare si companii din Elvetia si Italia, precum si la firme de intermediare financiara sau societati de administrare a investitiilor.

Alti candidati au fost Bogdan Andrei Barbieru (Tradeville), Anca Bunea (membru CA la Casa Romana de Compesantie Sibiu), precum si un actionar al Sibex, Bogdan Balosan, cu cetatenie germana si stabilit in Elvetia.

De asemenea, actionarii au aprobat modificarea tarifelor si comisioanelor percepute pe piata si pentru cursurile pe care le organizeaza.

In urma voturilor din cadrul adunarii generale extraordinare s-a decis schimbarii denumirii societatii in Sibex-Sibiu Stock Exchange, prescurtat Sibex, si schimbarea emblemei societatii (foto).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri