Oficialii Bursei de Valori Bucuresti si-au exprimat intentia de a discuta cu A&D Pharma despre o posibila listare pe piata romaneasca in urma cu aproximativ cinci saptamani.

“Am trimis o scrisoare la A&D Pharma prin care le propuneam o intalnire pentru a discuta despre listarea la Bursa de Valori Bucuresti. Dar pana acum nu am primit niciun raspuns”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB, intr-o intalnire cu presa.

CEO-ul Bursei a mentionat ca a facut o propunere de listare si companiei BGS care si-a exprimat intentia de a se cota la bursa din New York. De asemenea, si CEO-ul Bitdefender, Florin Talpes, s-a declarat deschis discutiilor despre listarea la BVB. Ionescu a mai spus ca a avut intalniri cu toate fondurile de private equity, care iau in calcul varianta exitului prin bursa.

Dupa ce la jumatatea anului oficialii A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic de pe piata locala, au anuntat ca iau in calcul varianta delistarii de la Londra, compania a anuntat ieri ca ultima zi de tranzactionare va fi pe 28 februarie 2011.

Anuntul privind intentia boardului A&D Pharma a fost facut public printr-o solicitare de convocare a actionarilor, acestia urmand a lua o decizie finala pe data de 30 ianuarie.

Potrivit informatiilor remise Bursei din Londra, motivele propunerii de delistare sunt lichiditatea "foarte limitata" a GDR-urilor (Certificatelor Globale de Depozit) si costurile financiare si de timp ridicate ale managementului pentru a intretine activitatile curente prezentei pe bursa.

“Nu avem masa critica pentru a prezenta interes pentru una dintre cele mai mari burse europene (Bursa de Valori din Londra – n. red.). Interesul s-ar manifesta printr-o tranzactionare activa a titlurilor noastre, care ne-ar permite atragerea de capital”, declara Robert Popescu, CEO-ul A&D Pharma, in iulie.

Actiunile A&D Pharma se tranzactioneaza pe bursa londoneaza din octombrie 2006, sub forma de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri), instrumente emise de catre o banca depozitara care, anterior emiterii lor, a achizitionat un pachet de actiuni ale societatii.

In oferta de vanzare, pretul lor a fost de 12 euro, iar dupa listare valoarea a urcat pana la un maxim de 18,5 euro/certificat.

Cotatia a avut evolutii volatile de-a lungul anilor, in ambele directii, in timp ce lichiditatea a fost modesta, in general.
In ultimul an, actiunile A&D Pharma au evoluat pozitiv pe bursa din Londra, inregistrand o crestere a cotatiei de la aproximativ 4 euro in decembrie 2009 pana la 5,8 euro in decembrie 2010.

Insa, la capitolul lichiditate, compania nu a avut cele mai spectaculoase evolutii. In acest an, luna martie a adus cele mai mari volume de tranzactionare pentru companie, depasind 100 de tranzactii/luna. In rest, rulajele s-au mentinut sub 50 de tranzactii, exceptand luna septembrie cand s-au tranzactionat mai mult de 80 de pachete.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Norofert a vandut oferta privata in 8 ore si se pregateste de listare