Odata cu publicarea prospectului de listare a Fondului Proprietatea, au fost facute publice si salariile obtinute de membrii Directorarului si ai Consiliului de Supraveghere.
Cel mai mare pachet salarial a fost primit de Daniela Lulache (foto), director general al Fondului in perioada ianuarie-decembrie 2009, de 920.300 lei. De asemenea, aceasta a primit beneficii in valoare totala de 2,64 milioane lei. Ea afirma chiar anul trecut ca listarea Fondului Proprietatea este plauzibila in 2009, in conditiile in care acest lucru se va intampla abia in 2011.

Pe urmatoarea pozitie in functie de remuneratie se afla Mircea Ursache, care a primit 594.400 lei pentru presedintia Consiliului de Supraveghere a FP in perioada ianuarie 2009-februarie 2010.

Fostul director economic, Mihai Darie, a primit in perioada ianuarie-decembrie 2009 o remuneratie de 423.800 lei, iar valoarea beneficiilor se ridica la 1,16 milioane lei.

Gratiela Iordache, fostul secretat de stat in Ministerul Finantelor si membru in Consiliul de Supraveghere in perioada aprilie 2009-iulie 2010, a primit un salariu de 367.200 lei de la FP. In urma cu doua zile, Iordache a fost trimisa in judecata pentru evaziune de 44 milioane de euro sub acuzatia de complicitate la evaziune fiscala, intr-un dosar legat de fosta Societate Nationala “Tutunul Romanesc”.

Ene Dinga si avocatul Corin Trandafir au primit fiecare cate 337.000 lei pentru functia de membru in Consiliul de Supraveghere in perioada aprilie 2009-septembrie 2010.

Ceilalti membri ai consiliului, Eduard Goean si Ancuta Opre, au avut o remuneratie de 334.300 lei, respectiv 331.400 lei.

Valeria Nistor si Laura Constantin, fosti membri ai Directoratului FP, au primit 327.600 lei si 317.849 lei, ultima dintre acestea beneficiind de un castig suplimentar de 882.800 lei.

Top 10 societati din portofoliul Fondului Proprietatea

Wall-Street.ro va prezinta cele mai mari 10 societati dupa valoarea detinuta in portofoliul Fondului Proprietatea, ce cuprinde 83 de companii, potrivit prospectului de listare.

Fondul Proprietatea are o detinere de 24,12% in cadrul Enel Distributie Banat, ce valoreaza 208,48 milioane lei, si ocupa locul 10 in clasament.

Valoarea detinerii in cadrul GDF Suez Energy Romania, locul 9 in top, se ridica la 208,48 milioane lei din VAN-ul fondului de 13,49 miliarde lei de la finalul lunii octombrie. Citeste aici clasamentul integral.

La ce riscuri se expune Fondul Proprietatea

Orice investitie in valori mobiliare implica anumite riscuri. In prospectul de listare al Fondului Proprietatea sunt prezentate cele mai importante riscuri la care FP se expune si care ar putea afecta in mod negativ activitatea, situatia financiara sau rezultatele operationale ale Fondului.

Factorii de risc privind mediul economic local. Romania este inca o piata emergenta. Investitorii in societati care isi desfasoara activitatea in piete emergente trebuie sa fie constienti ca aceste piete au riscuri mai mari decat cele dezvoltate.

Romania poate trece prin modificari politice, juridice, sociale si economice rapide si neprevazute, inclusive prin etape de recesiune economica, inflatie ridicata, fluctuatii ale cursului valutar, dezechilibre majore ale pietei si modificari semnidifcative ale legislatiei.

Romania ar putea avea dificultati cu procesul de post-aderare la UE. Dupa aderare, Comisia Europeana a stabilit patru obiective de referinta pe baza carora verifica procesul inregistrat: asigrarea unei transparente si eficiente sporite a actului de justitie, infiintarea unei agentii care sa verifice averile si posibililele conflicte de interese, continuarea investigatiilor in cazul sesizarilor de coruptie la nivel inalt si adoptarea unor masuri de prevenire si de lupta impotriva coruptiei. Citeste aici toate riscurile mentionate in prospectul de listare al Fondului Proprietatea.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri