Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis o dispunere de masuri prin care interzice conducatorilor unui operator de piata sa fie membri in CA sau conducatori ai unui depozitar central sau case de compensare.
Astfel, Valentin Ionescu (foto), directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, trebuie sa aleaga intre aceasta functie si cea de presedinte al Consiliului de Administratie al Depozitarului Central, in care a fost validat de CNVM.

“In prima instanta, decizia naturala ar fi sa raman directorul Bursei de Valori Bucuresti. Insa, pana la sfarsitul lunii mai voi avea timp sa discut cu colegii si partenerii mei astfel incat decizia luata sa fie cea mai buna. In plus, mai sunt cinci luni pana atunci, in care se pot intampla multe lucruri”, a declarat pentru wall-street.ro Valentin Ionescu, directorul Bursei de Valori Bucuresti.

Oficialul Bursei a refuzat sa comenteze dispunerea de masuri a Comisiei, mentionand ca este o decizie care trebuie luata ca atare.

Claudia Sava, comisar CNVM, ne-a declarat ca aceasta dispunere a fost propusa inca din vara.

"Ne-am gandit de cateva luni sa includem si conducatorii in aceasta dispunere de masuri, tocmai pentru ca ei sunt mult mai implicati in management, deci cunosc mai multe elemente de tranzactionare si au acces la mai multe informatii decat boardul. Am preferat sa mai asteptam, din cauza celor doua Adunarii ale Actionarilor Bursei si Depozitarului, pe care nu am vrut sa le bulversam", a explicat Sava.

Comisarul a mentionat ca, desi decizia se poate interpreta, mai ales ca miercuri comisia a validat toti administratorului Depozitarului, aceasta este cat se poate de corecta si normala.

“Conducatorii si membrii consiliului de administratie ai unui operator de piata/sistem nu pot fi membri in consiliul de administratie sau conducatori ai unui depozitar central ori ai unei case de compensare sau ai Fondului de Compensare a Investitorilor”, se arata in dispunerea de masuri a Comisiei.

Entitatile vizate de CNVM trebuie sa se incadreze in prevederile dispunerii, pana la finalul lunii mai.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a validat miercuri administratorii Depozitarului Central, alesi in Adunarea Generala a Actionarilor de la sfarsitul lunii octombrie. Astfel, Valentin Ionescu (BVB), Doru Bolos (Interdealer Capital), Alexandru Ioan (KBC Securities), Bogdan Cosmin Ivan (HTI Valori Mobiliare), Cristinel Sandu Popescu (Voltinvest), Adrian Tod Raileanu (Rombell Securities), Carmen Dumitrescu (SIF Banat-Crisana) si Cecilia Manta (SIF Moldova).




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri