Oferta iFond Gold a fost suprasubscrisa cu 100%, iar listarea fondului la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc in ziua de 30 decembrie.

Totodata, administratorii BVB au admis Vienna Investment Trust ca participant la piata derivatelor, devenind al 23-a casa de brokeraj pe acest segment.

Consiliul a aprobat modificarile Codului Bursei in vederea admiterii si tranzactionarii pe piata reglementata a OPCVM tranzactionabile (Exchange Traded Funds - ETF), categoria internationala.

Aceste modificari vor intra in vigoare dupa aprobarea lor de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Citeste si:

ETF-urile se incadreaza in categoria organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare, organizate de regula sub forma fondurilor deschide de investitii tranzactionabile pe o piata bursiera. Aceste fonduri urmaresc sau replica performantei unui indice recunoscut de actiuni sau titluri de credit prin reproducerea structurii activelor suport cuprinse in indicele respectiv. [ETF-uri la Bursa, la inceputul anului viitor?]

“Implementarea ETF-urilor in cadrul BVB debuteaza cu acomodarea prevederilor referitoare la admiterea si tranzactionarea ETF-urilor listate deja pe o alta piata reglementata in cadrul Uniunii Europene, pentru a asigura accesul cat mai rapid al investitorilor interesati de noi oportunitati pe piata de capital locala”, se arata in comunicatul remis de BVB.

Principalele elemente cuprinse in cadrul reglementarilor propuse spre aprobarea CNVM sunt furnizorii de lichiditate, tranzactionarea ETF-urilor similar cu actiunile in cadrul pietei reglementate la vedere si utilizarea conturilor globale si utilizarea mecanismului fara prevalidare.