Autoritatea pentru Servicii Financiare a sanctionat bancile JPMorgan si Goldman Sachs cu cele mai mari amenzi din istoria institutiei. Suma totala a penalitatilor a urcat de la 35 de milioane de lire sterline (40,8 milioane euro) in 2009 la 89 de milioane de lire in acest an.

Totodata, autoritatea a interzis in 2010 unui numar de 60 de persoane sa desfasoare activitati in sectorul financiar, a efectuat perchezitii la sediile mai multor companii financiare mari si si-a vazut aprobata prima cerere de extradare.

"Industria in sine nu este foarte populara, iar in aceste conditii autoritatile trebuie sa actioneze sau sa fie vazute actionand", a afirmat Jonathan Herbst, analist la Norton Rose.

Citeste si:

Amenzile record vin intr-un moment in care Autoritatea pentru Servicii Financiare se pregateste de desfiintare. Cadrele institutiei vor trece, insa, la o noua structura, Autoritatea pentru Piete si Protectia Consumatorului.

Institutia isi limiteaza, in prezent, jurisdictia doar asupra cazurilor de frauda sau inselaciune.

JPMorgan a primit o amenda de 33,3 milioane de lire sterline (38,8 milioane euro) in iunie, pentru ca nu a reusit sa tina fondurile clientilor in conturi separate. Goldman a fost amendata cu 17,5 milioane de lire (20,4 milioane euro).