Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a adoptat Bloomberg Global Identifiers (BBGID), ca identificator al instrumentelor financiare disponibile la tranzactionare la BVB, a anuntat institutia.

Identificatorii instrumentelor financiare sunt importanti pentru activitatea de cercetare si tranzactionare, evaluarea riscului, managementul portofoliilor, si managementul compensarii-decontarii.

Acestia sunt esentiali pentru o gama larga de functii necesare pentru participantii la pietele financiare si institutii, atat in activitatea de front office (analiza de date, formarea pretului, evaluarea riscului), cat si back office (compensare, decontare, raportarea tranzactiilor).

„Bursa de Valori Bucuresti este prima institutie din Romania care pune la dispozitie identificatori Bloomberg Open Symbology, de care vor beneficia atat clientii regionali cat si cei globali, care cauta identificatori unici atribuiti la nivel de bursa”, a declarat Valentin Ionescu (foto), director general al Bursei de Valori Bucuresti.

BBGID este un cod alfa numeric de 12 cifre, generat aleator, ce acopera 36 de milioane de instrumente financiare active si non-active. In total, vor fi disponibile peste 852 de miliarde de numere potentiale.

„Identificatorii Bloomberg Open Symbology (BSYM) promoveaza tranzactionarea automatizata a instrumentelor financiare si introduce noi criterii de eficienta si de reducere a costurilor in comunitatea celor care tranzactioneaza. Utilizatorii BBGID vor putea de asemenea sa utilizeze o gama larga de identificatori, inclusiv pentru tranzactionare, cercetare si mapare” a afirmat Peter Warms, director al departamentului de identificatori si semiotica al Bloomberg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri