Fondul Proprietatea a avut in decembrie 450 de actionari noi

Numarul de actionari in cadrul Fondului Proprietatea (FP) s-a majorat cu 450 in luna decembrie, ajungand la 5.371 de actionari.

In ultima luna a anului s-au realizat 571 de conversii, din care au rezultat 434 de actionari noi care au primit 2,6% din capitalul Fondului, potrivit statisticilor FP.

Ministerul Finantelor Publice avea la sfarsitul anului 38,88% din capitalul FP, in timp ce persoanele juridice detineau o participatie totala de 19,48%.

Persoanele fizice avea o detinere totala de 41,62%, cea mai mare parte fiind a actionarilor cu detineri de sub 1%, respectiv de 33,68%.

Conform cesiunilor inregistrate la Depozitarul Central, in decembrie, s-au realizat 469 de tranzactii in care s-au schimbat 2,69% din actiunile FP.

Tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea direct la Depozitarul Central au fost oprite din 22 decembrie si vor fi reluate numai dupa listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), estimata pentru 25 ianuarie.

Potrivit unei analize a Intercapital Invest, tranzactiile in luna decembrie s-au realizat la un pret mediu de 0,5 lei/actiune.

Fondul Proprietatea avea la finalul lunii noiembrie active nete de 15,9 miliarde lei, in crestere cu aproape 18% fata de luna precedenta, avansul fiind determinat in principal de schimbarea modului de evaluare al activelor, de la standardele locale la cele internationale.

Valoarea activului net pe actiune este de 1,1541 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri