Ministerul Economiei va relua, in luna mai, privatizarea Cupru Min Abrud, prin vanzarea intregului pachet de actiuni pe care il detine la societatea miniera, dupa ce in 2008 a avut doua tentive similare nereusite.

Anuntul de vanzare a Cupru Min va fi facut in luna martie, iar potentialii cumparatori vor putea depune ofertele in luna mai, urmand ca in iunie sa fie incheiat contractul de vanzare-cumparare, se arata intr-un document al Ministerului Economiei, citat de Mediafax.

Cupru Min, cu activitati de extractie si preparare a minereurilor cuprifere de la Rosia Poieni, judetul Alba, are un capital social de 24,18 milioane de lei. Exploatarea Rosia Poieni concentreaza peste 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Privatizarea Cupru Min a fost discutata de reprezentantii ministerelor Economiei si Finantelor cu cei ai Fondului Monetar International in luna octombrie 2010.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, fostul actionar majoritar al Cupru Min, a incercat sa privatizeze societatea de doua ori, in 2008, fara succes.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Lista companiilor care vor intra in portofoliul Fondului Suveran
Setari Cookie-uri