Un om de afaceri din Cluj-Napoca, Gicu Agenor Gansca, directorul general al SSIF BT Securities, Rares Nilas, si alte trei persoane au fost trimise in judecata de catre procurorii DIICOT, pentru manipularea pietei de capital.

“BT sustine compania de brokeraj BT Securities, precum si pe angajatii acesteia, avand incredere ca justitia va proba nevinovatia lor. In urma unei analize interne, dar si dupa consultarea unor specialisti in domeniu si avand in vedere opinia publica a CNVM, Banca Transilvania a ajuns la concluzia ca tranzactiile realizate au fost uzuale, in conformitate cu normele pietei pe care au fost operate”, se arata in comunicatul transmis de Banca Transilvania.

Comisarul Bogdan Chetreanu a afirmat ca CNVM nu a constatat nicio incalcare a legislatiei bursiere pe baza datelor pe care le detinea referitor la tranzactiile pentru care omul de afaceri Gicu Agenor Gansca si directorul general al BT Securities, Rares Nilas, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de manipulare a pietei de capital.

Citeste si:

Banca Transilvania isi motiveaza decizia pe baza Legii 297/2004 a pietei de capital in care se stipuleaza ca abuzul de piata se aplica numai pentru o piata reglementata, deci nu si in cazul Rasdaq.

“Elementul probator este chiar raportarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare in jurnalul oficial al Comisiei Europene, in care se spune ca in Romania exista piete reglementate spot, la BVB, respectiv de derivate, atat la Bucuresti, cat si la Sibiu. Nicaieri nu apare Rasdaq, ceea ce inseamna ca nici CNVM nu considera Rasdaq o piata reglementata”, se precizeaza in pozitia oficiala.

Cititi si Ce se intampla la Cluj: Manipulare a pietei sau vanare a grupului BT?