Societatea de Servicii de Investitii Financiare Tradeville va oferi clientilor posibilitatea de a tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea (FP), din prima zi a listarii, prin intermediul serviciului Smart, se arata intr-un comunicat al brokerului.

Din 25 ianuarie 2011, clientii pot utiliza portofoliul actual de valori mobiliare pentru a accesa serviciul Smart in vederea tranzactionarii actiunilor FP. De asemenea, investitorii pot utiliza titlurile Fondului drept garantie pentru obtinerea unui imprumut in vederea tranzactionarii in marja a altor emitenti.

Acest serviciu poate fi accesat pe baza portofoliului de valori mobiliare detinut initial de client la Tradeville, ce va fi utilizat ca garantie (colateral) in obtinerea unui imprumut acordat de Tradeville. Valorile mobiliare listate pe piata BVB, aflate in portofoliul clientului, sunt ponderate de catre Tradeville cu un coeficient stabilit in urma unei analize interne.

Astfel, titlurile FP vor avea un coeficient de ponderare de 50% in prima zi de tranzactionare. Incepand cu cea de a doua sedinta, aceste actiuni vor fi ponderate cu 70%.

Valoarea liniei de credit poate atinge maximum 300.000 lei si va fi cel mult egala cu valoarea ponderata a portofoliului initial al clientului. Tradeville nu percepe comision de acordare sau de administrare, iar perioada maxima de acordare este de un an.

Serviciu Smart a fost lansat in septembrie 2010 si inlocuieste vechea linie de creditare pe care clientii Tradeville o puteau deschide la Libra Bank pentru a investi la BVB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni