Despagubitii cu actiuni la Fondul Proprietatea nu vor plati impozit pentru castigul obtinut din vanzarea titlurilor pe piata de capital, a anuntat presedintele Raiffeisen Capital&Investment, Dana Mirela Ionescu.
Investitorii care au cumparat titluri pe piata gri vor fi impozitati pe diferenta dintre pretul de vanzare si cel de cumparare. Daca investitorii nu mai au contractul de vanzare-cumparare, pretul de achizitie va fi considerat 0 lei, iar impozitul se va plati pentru intreaga valoare a tranzactiei.

"Castigul nu este impozabil pentru actiunile dobandite prin conversia titlurilor de despagubire pentru fostii proprietari, insa daca cineva a cumparat actiunile inainte de listarea pe piata secundara va plati impozit pe castig. Daca cineva a cumparat actiuni la 0,4 lei si le va vinde la 1 leu, el va plati impozit pe castigul de 0,6 lei. Insa daca nu poate dovedi la ce pret a cumparat actiunile va plati impozit pentru pretul de 1 lei/unitate", a declarat Dana Mirela Ionescu, presedinte - director general al Raiffeisen Capital&Investment.

Castigul pe piata de capital este impozitat cu 16%, indiferent de perioada de detinere.

In 2010, numarul total de transferuri ale dreptului de proprietate cu actiuni emise de Fondul Proprietatea a fost de 3.439 cesiuni, aferent unui numar total de 4,17 miliarde de titluri.

In ultima luna a anului 2010 au fost inregistrate 471 cesiuni, aferente unui numar de 371.234.500 actiuni Fondul Proprietatea.

Afla cate tranzactii cu actiuni FP s-au facut in ultimii doi ani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri