Analistii companiei de brokeraj Prime Transaction recomanda cumpararea actiunilor Fondului Proprietatea de la 0,51 lei/actiune, avand ca pret tinta pe sase luni 0,80 lei.

Conform raportului de analiza, la pretul recomandat de cumparare de 0,51 lei, potentialul de crestere pana la valoarea activului net oficial este de aproximativ 120%.

“Cumparatorii potentiali vor fi investitorii institutionali care opereaza in regiune (fonduri de pensii, fonduri mutuale, etc) si care se ghideaza dupa discountul fata de activul net, politica de dividend si renumele administratorului Fondului. Listarea la Londra ar putea fi un catalizator pentru cresterea pretului intr-o perioada de un an”, se precizeaza in raport.

Analistii Prime considera ca cel mai mare pericol viitor pentru FP este infiintarea gigantilor energetici, Electra si Hidroenergetica, prin magagementului numit politic si agregarea companiilor neprofitabile cu cele profitabile.

De asemenea, donatia Romgaz creeaza un precedent periculos si transmite un mesaj negativ. Tot la pericole se mentioneaza faptul ca majoritatea actionarilor actuali doresc sa isi lichideze detinerile, iar apetitul potentialilor cumparatori este necunoscut, pe langa faptul ca se va observa o presiune la vanzare pana la finalizarea despagubirilor.

Valoarea activului net pe actiune calculata de Fond a fost intre 0,98 - 1,04 lei pana in octombrie 2010.

Din noiembrie, conform noilor reguli de calcul care elimina discounturile aplicate societatilor nelistate detinute de Fond, aceasta a fost de 1,154 lei in noiembrie si 1,1124 lei in decembrie.

“Evaluarea noastra stabileste un VUAN de 1,076 lei si un pret tinta de 0,80 lei. Comparativ cu SIF-urile al caror discount mediu este in acest moment de 54%, FP ar trebui sa se tranzactioneze la un pret de cel putin 0,51 lei / actiune fara sa avem in vedere managementul de renume si nelimitarea detinerilor. Comparativ cu alte fonduri inchise listate in SUA, FP ar trebui sa se tranzactioneze la 1,04 lei / actiune”, se mai arata in raport.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Meyer, FP: Guvernul ar putea cere dividende mai mari la companii