Bogdan Dragoi, secretar de stat al Ministerului Finantelor Publice, a renuntat la functia de membru in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica, in conditiile in care puteau aparea anumite de conflicte de interese cu presedintia in Comitetul Reprezentantilor ai Fondului Proprietatea.

In comunicatul remis de FP Bursei de Valori Bucuresti se arata ca Bogdan Dragoi a demisionat din functia de membru CA al Hidroelectrica in data de 3 ianuarie.

“Avand in vedere decizia domnului Bogdan Dragoi de a demisiona din functia de membru in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica, apreciam ca, in prezent, nu mai poate fi vorba de un conflict de interese in ceea ce il priveste in calitatea sa de Presedinte al Comitetului Reprezentantilor Fondului Proprietatea”, se arata in document.

In prospectul de listare al Fondului se preciza ca Bogdan Dragoi, Monica Maurer si Cristian Busu, membrii in Comitetul Reprezentantilor, pot fi in conflicte de interese din cauza functiilor detinute concomitent si la MFP, principalul actionar al Fondului, la Ministerul Economiei sau la companii din portofoliu.

Potrivit prospectului, in cazul in care un membru al Comitetului Reprezentantilor are, intr-o anumita operatiune, direct sau indirect, interese contrare intereselor Fondului Proprietatea, trebuie sa ii instiinteze despre aceasta pe ceilalti membri si pe auditorii interni si sa nu ia parte la nicio deliberare privitoare la aceasta operatiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si