Mark Mobius (vezi aici blogul sau), presedintele executiv al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), ar putea infiinta un fond de hedging, potrivit declaratiilor acestuia citate de Reuters, potrivit Mediafax.

Decizia ar semnala o trecere de la administrarea "traditionala" de active la industria de 1.900 miliarde de dolari a asset management-ului alternativ, noteaza agentia de presa.

"Da, analizam aceasta posibilitate", a afirmat Mobius pentru Reuters, intrebat daca ar putea crea un fond de hedging.

Mobius administreaza active de peste 40 miliarde de dolari la sefia Franklin Templeton Emerging Markets Group, parte din grupul american Frankling Resources.

Aflat la Singapore, Mobius nu a divulgat alte detalii privind crearea fondului, deoarece planurile nu sunt inca finalizate. Primul fond de hedging din activitatea Franklin Templeton ar continua seria de astfel de operatiuni create in Asia de grupurile financiare internationale.

Cresterea puternica a averilor din Asia si interesul tot mai mare acordat de investitorii institutionali atrage banci si fonduri internationale puternice, care cauta sa-si extinda si consolideze operatiunile locale.

"Pare o evolutie naturala pentu Mark Mobius si, probabil, o decizie de afaceri foarte desteapta. Ia experienta uriasa a lui Mark pe investitii de lunga durata, adauga posibilitatea de a specula daca si cand vede o oportunitate, si obtii un produs atragator pentru o plaja larga de investitori", comenteaza Kirby Daley, senior strategist la principala divizie de brokeraj a Newedge din Hong Kong.

Unul dintre principalele motive care determina administratorii fondurilor mutuale sa se extinda pe piata private equity si a fondurilor de hedging este reprezentat de comisioane. Pentru un fond mutual conventional, comisioanele pot ajunge la un minim de 0,3% din active, sau chiar mai putin, in timp ce fondurile de hedging pot taxa in avans pana la 2% si pot incasa pana la 20% din profit.

Mobius: Am fost absolvit de orice vina de autoritatea pentru burse din Turcia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
FP o va numi pe Vivian Nicoli in board, la recomandarea ASF