Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a publicat planul de control pentru acest an, care vizeaza verificarea de 38 de societati cu activitati in piata de capital romaneasca.

In primele trei luni ale anului vor fi controlate societatile de intermediere financiara Prime Transaction, WBS Romania, Eastern Securities, Fairwind Securities, Muntenia Global Invest, NBG Securities Romania, Sigi si bancile BCR si Piraeus Bank.

Pe lista de societati pentru trimestrul al doilea se afla Egnatia Securities, Fortius Finance si societatile de administare a investitilor BRD, Target si OTP Asset Management, KD Investment Romania si Zepter. De asemenea, BRD si BCR vor fi verificati pentru functia de depozitar al fondurilor de investitii.

In perioada iunie-septembrie Comisia va realiza controale la Vienna Investment Trust, STK Trading, EFG Eurobank Securities, Goldring, Estinvest, Broker, Romintrade, HB Invest, Carpatica Asset Management si ING Bank Romania.

Pentru ultimele trei luni ale anului CNVM va verifica BT Securities, Super Gold Invest, Harinvest, Intervam, Oltenia Grup Invest, Rombell Securities, Romcapital, Valahia Capital, societatea de investitii financiare Globinvest si Bancpost ca depozitar al fondurilor de investitii.

Societatile incluse in planul de control nu vor fi verificate in ordinea anuntate de Comisiei si vor fi notificare anterior controalelor de fond.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie