Arcvia Minerva vrea sa-si schimbe domeniul de activitate si piata bursiera

Arcvia Minera Arad (ASCE), filiala a dezvoltatorului imobiliar Imotrust Arad (ARCV), propune actionarilor in adunarea generala schimbarea domeniului de activitate si transferul pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat remis Rasdaq.

In prezent, Arcvia activeaza pe piata de imbracaminte si doreste sa isi schimbe domeniul de activitate in dezvoltare si promovare imobiliara.

Actionarii vor discuta in adunarea din 2 februarie daca sunt de acord cu listarea societatii pe Bursa de Valori Bucuresti, categoria a II, motivatie fiind o mai buna vizibilitate si noi oportunitati de dezvoltare a activitatii Arcvia, fara a neglija premisa cresterii lichiditatii actiunilor.

In cadrul adunarii se va supune la vot majorarea capitalului prin emisiunea de noi actiuni, pentru “acoperirea necesarului descoperit al societatii in vederea efectuarii unei investitii profitabilite in conditiile reducerii costurilor”.

Totodata pe ordinea de zi se propune si contractarea unui credit ipotecar de 19,36 milioane lei pe o perioada de 5 ani de la Banca Transilvania pentru finantarea constructiei unui bloc de locuinte cu sase etaje in Arad.

De asemenea, Consiliul de Administratie doreste modificarea actului constitutiv al companiei. Astfel, actionarilor li se propune reducerea numarului de administratori de la 5 la 3, revocarea si numirea unor noi membrii si stabilirea indemnizatilor pentru acestia.

In prezent actiunile ASCE se tranzactioneaza pe piata Rasdaq, categoria a III-a, si au o capitalizare de 7,57 milioane lei (1,77 mil. euro), conform ultimului pret de 16 lei/actiune.

Compania are un capital social de 1,18 milioane lei, impartit in 473,429 de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei, iar principalul actionar este Inkotown Universal, cu o detinere de 70,14%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri