Societatea de servicii de investitii financiare Intercapital Invest a inregistrat in 2010 tranzactii cu actiuni si unitati de fond la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in valoare de 510,9 milioane lei, in crestere cu 15,6% fata de anul 2009 . Cresterea depaseste cresterea valorii totale a tranzactiilor cu actiuni si unitati de fond la BVB, de 9,4%, se arata intr-un comunicat remis de SSIF.
Compania a ocupat locul 9 in topul tranzactiilor cu actiuni si unitati de fond pe piata reglementata a BVB, pozitie nemodificata fata de anul 2009, iar cota de piata a crescut de la 4,18% in 2009 la 4,37% in 2010.

Valoarea tranzactiilor companiei cu instrumente derivate tranzactionate la BVB a fost de 19,6 milioane lei in 2010, cu 41,0% mai mare decat valoarea inregistrata in 2009.

Pe piata produselor structurate, rulajul total a fost de 3,6 milioane lei iar pe piata instrumentelor cu venit fix, brokerul a intermediat tranzactii de 1 million de lei.

La Sibex Intercapital Invest a intermediat tranzactii cu derivate in valoare de 512,6 milioane lei in 2010, fata de 248,8 milioane in 2009. Valoarea tranzactiilor companiei cu actiuni la Sibex a fost de 7,8 milioane lei in 2010, primul an de existenta a pietei spot a Sibex.

In total, valoarea tranzactiilor companiei cu actiuni, obligatiuni si derivate pe pietele din Romania depaseste 2 miliarde de euro in ultimii cinci ani.

Numarul clientilor investitori ai Intercapital Invest a atins 4.524 la sfarsitul anului 2010, fata de 4.257 la sfarsitul lui 2009.

Cifra de afaceri estimata a companiei pentru anul 2010 a fost de 2,6 milioane lei, in scadere usoara fata de 2009, cand afacerile s-au cifrat la 2,8 milioane lei.

Activitatea Intercapital in 2010 :

iFond Financial Romania
este un fond sectorial financiar care a acordat acces indirect investitorilor la bursa la actiunile Fondului Proprietatea, prin plasamente de 50% din activ in actiuni FP. Oferta fondului s-a incheiat cu o valoare a subscrierilor de peste patru ori mai mare decat valoarea lansata initial. iFond Financial Romania se tranzactioneaza la BVB cu simbolul IFR, incheind anul 2010 cu un pret in crestere cu 23,7% fata de pretul din IPO.

iFond Gold este un fond sectorial specializat in companii de exploatare a aurului, iar oferta publica initiala a fondului a atras sume de peste doua ori mai mari decat valoarea pusa in vanzare. iar iFond Gold se tranzactioneaza cu simbolul IFG, incheind 2010 cu un pret in crestere cu 5,0% fata de pretul din IPO.

Listarea Bursei de Valori Bucuresti - in luna iunie Intercapital Invest a intermediat una dintre cele mai importante listari de pe piata de capital din Romania – listarea BVB pe propria piata reglementata de tranzactionare.

Colaborare cu Saxo Bank :in iulie, compania a lansat o colaborare cu banca daneza de investitii Saxo Bank pentru a oferi clientilor companiei acces la tranzactionarea a peste 14.000 de actiuni si alte instrumente financiare listate pe 25 de burse din 19 tari.

Premiere la Sibex : compania a deschis piata actiunilor la Sibex realizand prima tranzactie cu actiuni din istoria bursei sibiene, precum si piata tranzactiilor bursiere din Romania cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera (EUA), prin executarea primei asemenea tranzactii la Sibex.

In domeniul promovarii pietei de capital si educatiei investitorilor, Intercapital Invest a lansat in 2010 aplicatia bursiera gratuita StocksRO pentru iPhone si Facebook - o premiera pentru Romania, un ghid de investitii explicativ animat pe Youtube si profilul propriu al companiei pe Facebook.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri