Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare solicita tuturor brokerilor si investitorilor sa respecte cu strictete toate prevederile aplicabile in privinta tranzactionarii Fondului Proprietatea. Arbitrul pietei va intensifica supravegherea si verificarea operatiunilor, urmand sa sanctioneze drastic orice incalcare a prevederilor legale.

„In contextul admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de S.C. B.V.B. S.A., incepand cu data de 25.01.2011, a actiunilor emise de S.C. Fondul Proprietatea S.A., Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare solicita tuturor participantilor si investitorilor respectarea cu strictete a prevederilor aplicabile in ceea ce priveste introducerea si executarea ordinelor, atat in etapa de predeschidere, cat si ulterior acesteia”, se arata in comunicatul remis de Comisie.

De asemenea, CNVM a anuntat ca la intensifica supravegherea si verificarea operatiunilor derulate cu actiuni emise de S.C. Fondul Proprietatea S.A., atat in timp real, cat si ulterior realizarii acestora, urmand a sanctiona drastic orice incalcare a prevederilor legale incidente.

Fondul Proprietatea se listeaza maine la Bursa de Valori Bucuresti, avand ca market maker compania ceha Wood&Company. De asemenea, primele vanzari in lipsa se vor putea face pe actiunile FP.

Listarea Fondului Proprietatea a starnit interesul analistilor din casele de brokeraj, care au publicat mai multe rapoarte de analiza. Pretul tinta mediu al actiunilor FP pentru urmatoarele 12 luni este de 0,8382 lei, calculat dupa estimarile din cinci rapoarte publicate in luna ianuarie.

Citeste Top 5 estimari pentru pretul actiunilor Fondului Proprietatea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si