Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a acordat astazi catre Unicredit CAIB Securities calitatea de Market Maker pentru actiunile Fondului Proprietatea.

Unicredit CAIB Securities a devenit cel de-al doilea market maker pe aceste titluri, dupa Wood & Company Financial Services.

Parametrii de market maker sunt aceiasi stabiliti si pentru Wood&Co. Astfel, Consiliul a stabilit ca volum minim corespunzator ofertei ferme de cumparare si de vanzare – 100.000 de actiuni FP si spread maxim dintre preturile de cumparare si de vanzare de 2%.

Perioada de timp minima pentru mentinerea in piata a ofertei de cumparare si de vanzare in decursul unei sedinte de tranzactionare va fi de 75% din sedinta, iar perioada maxima pana la reactualizarea ofertei ferme de cumparare si de vanzare nu se aplica.

Un participant se poate inregistra ca market maker daca detine cel putin 1 actiune FP, iar perioada minima pentru a detine aceasta calitate este de o luna calendaristica.

Un market maker poate sa nu afiseze oferte ferme de cumparare si de vanzare in maxim 3 sedinte de tranzactionare, in decursul unei luni calendaristice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si