Franklin Templeton initiaza un program de rascumparare a unui pachet de actiuni emise de Fondul Proprietatea, in vederea dobandirii de catre fond a propriilor actiuni. Obiectivul programului este o viitoare reducere a capitalului social, care va fi supusa aprobarii actionarilor, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Conform hotararii Adunarii Generale a Actionarilor din 6 septembrie 2010, programul are ca obiectiv rascumpararea unui numar maxim de 1.375.759.258 actiuni, ce pot fi dobandite la o valoare de minim 0,2 lei/actiune si maxim 1,5 lei/actiune.

Programul de rascumparare a actiunilor se va derula in perioada 25 ianuarie – 1 martie. Valoarea nominala a tuturor actiunilor proprii dobandite de Fond in acest mod nu poate depasi 10% din capitalul social subscris iar fiecare tranzactie poate avea ca obiect doar actiuni integral liberate.

Plata actiunilor astfel dobandite se va face numai din profitul distribuibil disponibil sau din alte rezerve ale FP, inscrise in ultima situatie anuala statutara audiata, cu exceptia rezervelor legale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Scandal pentru voucherele de vacanta de la Salrom
Setari Cookie-uri