Franklin Templeton initiaza un program de rascumparare a unui pachet de actiuni emise de Fondul Proprietatea, in vederea dobandirii de catre fond a propriilor actiuni. Obiectivul programului este o viitoare reducere a capitalului social, care va fi supusa aprobarii actionarilor, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Conform hotararii Adunarii Generale a Actionarilor din 6 septembrie 2010, programul are ca obiectiv rascumpararea unui numar maxim de 1.375.759.258 actiuni, ce pot fi dobandite la o valoare de minim 0,2 lei/actiune si maxim 1,5 lei/actiune.

Programul de rascumparare a actiunilor se va derula in perioada 25 ianuarie – 1 martie. Valoarea nominala a tuturor actiunilor proprii dobandite de Fond in acest mod nu poate depasi 10% din capitalul social subscris iar fiecare tranzactie poate avea ca obiect doar actiuni integral liberate.

Plata actiunilor astfel dobandite se va face numai din profitul distribuibil disponibil sau din alte rezerve ale FP, inscrise in ultima situatie anuala statutara audiata, cu exceptia rezervelor legale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri