Actiunile Fondul Proprietatea (FP) au deschis prima sedinta de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la un pret de 0,602 lei.
Adi Lupsan, director adjunct Intercapital Invest: Cred ca FP va ramane pentru multi ani liderul de lichiditate la BVB. Chiar daca avem companii locale cu dimensiuni sau capitalizari mai mari precum SNP, Hidroelectrica si chiar in conditiile in care vom avea listari ale unor companii de stat in urmatorii ani la BVB, Fondul Proprietatea va ramane lider avand in vedere free-floatul de 100%, dimensiunea si activele strategice pe care acesta la detine in acest moment. Personal cred ca actiunea FP se va contura incet, incet intr-un important benchmark pentru piata locala de capital.

Adrian Barbulescu, analist Prime Transaction: Fondul Proprietatea inevitabil va intra direct in randul actiunilor de top ale BVB si se va stabili acolo. Prin urmare marimea acestuia, free float-ul existent si potentialul aceste companii constituie premise care il vor metine in categoria blue chip-urilor.

Bogdan Ceuca, director sucursala Bucuresti Transilvania Capital:
Permanent de acum.

Dragos Darabut, analist Tradeville:
Cred ca sunt sanse mari ca titlul FP sa fie printre cele mai tranzactionate instrumente de acum incolo din urmatoarele motive:

- persoanele fizice detin in momentul de fata 40% din actiunile FP, ponderea acestora va creste pe masura ce statul va relua acordarea de actiuni FP fostilor proprietari.
- market maker-ul va reduce ecartul dintre pretul de oferta si cel de cerere.
- folosirea conturilor globale ofera un cadru adecvat pentru investitorii straini.

Cititi mai multe aici despre estimarile brokerilor cu privire la evolutia Fondului Proprietatea la Bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri