Adi Lupsan, director adjunct Intercapital Invest: Nu cred ca vom avea un trend clar in prima saptamana. Ma astept la o evolutie in laterala sau probabil ca pretul va evolua in acelasi canal cuprins intre 0.6-0.8. Daca ar fi sa fac o estimare pe termen mediu (intre 1-3 luni) atunci putem vorbi de un trend usor descendent cotatiile Fondului Proprietatea putand atinge la sfarsitul lunii aprilie cotatii cuprinse intre 0.5-0.6 lei actiune. Fundamentarea acestor preturi vine din pespectiva unor corectii care pot sa apara in primava acestui an pe marile piete externe.

Adrian Barbulescu, analist Prime Transaction:
Pe parcursul primelor sedinte de tranzactionare vom avea de-a face cu o evolutie oscilanta, in sensul ca pretul va incerca sa isi gaseasca un echilibru si acesta va fi strans legat de marimea vanzatorilor si cumparatorilor.

Bogdan Ceuca, director sucursala Bucuresti Transilvania Capital: In prima saptamana vom merge in sus dar putin maxim +5%.

Dragos Darabut, analist Tradeville: Listarea fondului a starnit cu siguranta si interesul fondurilor de investitii straine. Ramane de vazut daca acestea vor lua pozitii inca din primele zile de tranzactionare sau daca vor astepta cu scopul de a cumpara la un pret mai mic. Pe baza analizei fundamentale compararea mediei P/BV a sectorului international de fonduri de investitii cu active similare cu valoarea contabila pe actiune a FP estimata pentru 2010 ofera un pret orientativ de 0.8 lei/actiune care ar putea fi atins pe parcursul lui 2011.

Cititi mai multe aici despre estimarile brokerilor privind evolutia Fondului Proprietatea la Bursa.