Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va lansa la 1 februarie contracte futures cu activ suport pe actiunile Fondul Proprietatea (FP), a declarat presedintele Consiliului de Administratie al BVB, Stere Farmache.

"Intentionam ca de la 1 februarie sa lansam pentru tranzactionare si derivate pe actiunile fondului", a spus Stere Farmache (foto), citat de Mediafax.

Specificatiile necesare pentru introducerea derivatelor pe FP la Bucuresti au fost aprobate in septembrie 2010.

Investitorii vor putea tranzactiona contracte futures cu activ suport pe actiunile Fondul Proprietatea si la Bursa de la Sibiu, dupa ce Sibex a primit in urma cu doua saptamani aprobare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

La finalul anului trecut, statul detinea, prin Ministerul Finantelor Publice, 38,88% din actiunile FP, iar restul titlurilor erau in portofoliile a 175 de companii si fonduri de investitii (19,49%) si a 5.196 de persoane fizice (41,63%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si