Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat cu avertisment doi actionari ai firmei Giurgiu Port (GIUR), pentru ca nu au raspuns unor solicitari anterioare si le obliga sa deruleze o oferta de preluare, conform unei ordonante CNVM.

Theos Enterprises si White Sands International controleaza cumulat 60,75% din capitalul Giurgiu Port (GIUR). In luna noiembrie a anului trecut, comisia le-a solicitat celor doua firme structura actionariatului, informatii despre actualii administratori si lista persoanelor cu care actioneaza in mod concertat. Acestea nu au trimis raspunsurile, primind astfel avertisment.

„Din datele si documentele pe care le detinem in legatura cu Theos Enterprises LTD si White Sands International S.A., actionari ai S.C. AEP Giurgiu Port S.A., acestia au infaptuit si infaptuiesc o politica comuna in legatura cu emitentul, votand identic in AGEA si AGOA in legatura cu probleme cu impact major asupra emitentului (exemplu: alegerea membrilor Consiliului de Administratie)”, se arata in ordonanta CNVM.

Astfel, Theos Enterprises LTD si White Sands International S.A au preponderant aceeasi conducere si detin drepturi de vot care le confera control asupra companiei. Comisia obliga cei doi actionari ai Giurgiu Port sa depuna la CMVM toata documentatia aferenta ofertei oublice de preluare obligatorie a emitentului, in termen de 15 zile lucratoare de la primirea ordonantei.

Pretul de oferta al GIUR va fi stabilit de catre un evaluator independent inregistrat la CNVM, conform ultimei situatii financiare a emitentului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta