Consiliul de Administratie al Bursei din Sibiu a admis societatea de servicii de investitii de tranzactionare SSIF Broker Cluj ca market maker pe contractul futures avand ca activ suport actiunile SIF4 Muntenia, cu simbolul DESIF4, pe prima si a doua scadenta a respectivului instrument, a anuntat Sibex.

In calitate de Market-Maker pe DESIF4, SSIF Broker Cluj are ca obligatie introducerea la vanzare si cumparare a unui numar minim de 5 contracte, la un spread maxim de 0,03 lei (4%) lei pe prima scadenta si de 0,045 lei (6%) pe a doua scadenta. Intervalul de actualizare a cotatiilor este de 5 minute iar cel de mentinere a lor este intre orele 10:00-16.25 (perioada in care este deschisa si piata spot).

DESIF4 este al patrulea produs de la Sibex care are market maker, dupa derivatele pe indicele Dow Jones Industrial Average, cele pe aur denominate in lei, contractele derivate pe SIF4 si pe titlurile SNP.

„Salutam initiativa SSIF Broker de a activa ca market maker pe contractul futures DESIF4. Sunt convins ca eforturile pe care aceasta companie de brokeraj le depune pentru cresterea atractivitatii pietei SIBEX isi vor gasi ecou in randul participantilor pe aceasta piata si ca, de acum inainte, SIF4 isi va face loc pe ecranele brokerilor si investitorilor”, a declarat Darius Cipariu, director general adjunct al Sibex.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia vor face legea la Biofarm