"Autoritatile vor organiza licitatia cel mai probabil in luna martie. Pana acum peste 10 banci si case de brokeraj importante au transmis, din proprie initiativa, scrisori de interes privind participarea la acest proces", au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei detine 20,6% din capitalul OMV Petrom, iar Fondul Proprietatea are o participatie de de 20,11%. Actionarul majoritar al producatorului de petrol si gaze este grupul austriac OMV, cu 51,01% din actiuni.

Societatea este listata la categoria I a BVB, iar un pachet de 8,24% din actiuni se afla in proprietatea altor actionari.

Pe langa acest pachet de actiuni, Ministerul Economiei intentioneaza sa mai listeze in acest an la BVB titluri reprezentand cate 15% din capitalul Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) si Romgaz, trei dintre cele mai importante companii energetice controlate de institutie.

Citeste si:

Secretarul de stat din ministerul Economiei Claudiu Stafie a declarat la inceputul lunii octombrie a anului trecut ca statul intentioneaza sa selecteze pana la sfarsitul anului 2010 casa de brokeraj care va asista vanzarea pe bursa a actiunilor Petrom.

In luna octombrie 2010, ministrul Economiei, Ion Ariton, declara: "Vanzarea pachetului de actiuni la Petrom ar putea dura cateva luni, dar mi se pare un termen prea larg. Cel mai repede ar putea fi vandute in sase luni, pana la un an. As dori sa se fi finalizat ieri".

O luna mai tarziu, Ariton afirma: "Nu ne grabim cu vanzarea actiunilor Petrom. Asteptam un pret bun".