Transportatorul national de electricitate Transelectrica (TEL) estimeaza ca veniturile companiei vor creste cu 5,3% in acest an, de la nivelul preliminat din 2010 de 2,64 miliarde lei la 2,78 miliarde lei, iar profitul brut va creste cu peste 20%, de la 20,7 milioane lei la 25 milioane lei.

Compania anticipeaza cheltuieli de 2,75 miliarde lei, cu 4,9% mai mari fata de nivelul preliminar aferent anului 2010, potrivit Mediafax.

Bugetul de venituri si cheltuieli din acest an va fi supus aprobarii actionarilor companiei la 22 martie.
Potrivit rezultatelor preliminare pentru 2010, anuntate luni de companie, veniturile totale au crescut cu 4,1%, profitul net s-a majorat cu 61,3%, la 9,9 milioane lei, iar afacerile au avansat cu 1,1%, la 2,51 miliarde de lei.

Pe ordinea de zi a adunarii mai figureaza alegerea a doi administratori noi, Dumitru Virgil Orlandea in locul lui Alexandru Sandulescu, respectiv a lui Sergiu Norut Stanisteanu in locul lui Gheorghe-Doru Voicu.

Alta propunere vizeaza aprobarea promovarii unui proiect de hotarare de guvern pentru trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al statului, in vederea scoaterii din functiune,
valorificarii si casarii unor active corporale ale companiei.

Actiunile Transelectrica, listate la Bursa de Valori Bucuresti, au inchis sedinta de tranzactionare de luni la un pret de 20,01 lei pe unitate, in scadere cu 0,9%, iar la aceasta cotatie compania are o capitalizare de 1,46 miliarde lei.

Operatorul national de transport al energiei este controlat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 73,6% din titluri, in timp ce Fondul Proprietatea are 13,5% din capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si