Bursa de la New York a inchis marti in scadere, punand capat unui trend ascendent indelungat care a propulsat principalii indici la maximele ultimilor doi ani si jumatate, cu deprecieri in industria energiei si materiilor prime si declaratii pesimiste din partea unui investitor important.
Actiunile din energie si materii prime au condus declinul, iar indicele S&P 500 a avut cea mai proasta zi din 28 ianuarie, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Miliardarul Ken Fisher, un investitor important pe bursa de la New York, a declarat ca are cea mai "neutra" pozitie pe piata din ultimii ani.

Rulajul bursei a continuat sa fie redus comparativ cu media zilnica de anul trecut.

Datele privind vanzarile retail din SUA au ridicat semne de intrebare privind revenirea cheltuielilor de consum, organ vital al relansarii economice. Totodata, preturile importurilor au crescut.

Subindicele sectorului retail a inchis in stagnare, recuperand pe finalul sedintei scaderile din prima parte a zilei.

In acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 0,34%, iar S&P 500 a coborat cu 0,32%, in timp ce piata Nasdaq s-a retras cu 0,46%.

Sectorul energiei a inregistrat cele mai mari pierderi, pierzand 1,1% din capitalizare dupa deprecierea pretului petrolului Brent cu peste 1%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri