Bursa de la New York a inchis marti in scadere, punand capat unui trend ascendent indelungat care a propulsat principalii indici la maximele ultimilor doi ani si jumatate, cu deprecieri in industria energiei si materiilor prime si declaratii pesimiste din partea unui investitor important.

Actiunile din energie si materii prime au condus declinul, iar indicele S&P 500 a avut cea mai proasta zi din 28 ianuarie, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Miliardarul Ken Fisher, un investitor important pe bursa de la New York, a declarat ca are cea mai "neutra" pozitie pe piata din ultimii ani.

Rulajul bursei a continuat sa fie redus comparativ cu media zilnica de anul trecut.

Datele privind vanzarile retail din SUA au ridicat semne de intrebare privind revenirea cheltuielilor de consum, organ vital al relansarii economice. Totodata, preturile importurilor au crescut.

Subindicele sectorului retail a inchis in stagnare, recuperand pe finalul sedintei scaderile din prima parte a zilei.

In acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 0,34%, iar S&P 500 a coborat cu 0,32%, in timp ce piata Nasdaq s-a retras cu 0,46%.

Sectorul energiei a inregistrat cele mai mari pierderi, pierzand 1,1% din capitalizare dupa deprecierea pretului petrolului Brent cu peste 1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana