Financial Markets International (FMI) si Schoenherr au fost selectati pentru elaborarea reglementarilor secundare aferente proiectului legii privind piata de capital din Republica Moldova.
FMI, liderul consortiului, si Schoenherr vor elabora reglementarile ce acopera toate ariile importante ale pietei de capital, inclusiv ofertele publice de valori mobiliare, transparenta, supravegherea intermediarilor financiari, administrarea investitiilor si organismele de plasament colectiv, mecanismele de compensare si decontare. Proiectul este finantat de Banca Mondiala in baza unui grant de asistenta tehnica oferit de Olanda si se va derula pe parcursul a sase luni.

Narcisa Oprea (foto), partener si coordonatorul echipei de piata de capital a Schoenherr, afirma ca exista multe similitudini intre modul in care s-a format piata de capital din Romania si cea din Republica Moldova.

Dupa stabilirea unei singure autoritati de reglementare pentru institutiile financiare ne-bancare si elaborarea noului proiect al legii privind piata de capital, Moldova doreste sa elaboreze legislatia secundara a pietei de capital, spune Anna Cusnir, jurist, coordonator al procesului de licitatie si consultant juridic pe Moldova).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri