FMI, liderul consortiului, si Schoenherr vor elabora reglementarile ce acopera toate ariile importante ale pietei de capital, inclusiv ofertele publice de valori mobiliare, transparenta, supravegherea intermediarilor financiari, administrarea investitiilor si organismele de plasament colectiv, mecanismele de compensare si decontare. Proiectul este finantat de Banca Mondiala in baza unui grant de asistenta tehnica oferit de Olanda si se va derula pe parcursul a sase luni.

Narcisa Oprea (foto), partener si coordonatorul echipei de piata de capital a Schoenherr, afirma ca exista multe similitudini intre modul in care s-a format piata de capital din Romania si cea din Republica Moldova.

Dupa stabilirea unei singure autoritati de reglementare pentru institutiile financiare ne-bancare si elaborarea noului proiect al legii privind piata de capital, Moldova doreste sa elaboreze legislatia secundara a pietei de capital, spune Anna Cusnir, jurist, coordonator al procesului de licitatie si consultant juridic pe Moldova).