NYSE Nlue include investitiile actuale ale NYSE Euronext in Bluenext, cea mai mare bursa de mediu din lume si APX, un important furnizor de infrastructura si servicii pentru pietele de mediu si de energie regenerabila.

Tranzactia a fost aprobata de supraveghetorii pietelor si de actionarii APX, care vor detine o participatie minoritara in noua bursa, in schimbul vechilor actiuni la companie.

Brian Storms, presedintele director general al APX va fi noul conducator al NYSE Blue.

“Vom lucra impreuna cu echipa APX la formarea NYSE Blue, pentru a intari pozitia noastra pe piata tranzactiilor cu energie regenerabila, prin extinderea portofoliului de servicii catre companii listate, clienti din piata si parteneri noi”, a declarat Duncan L. Niederauer, CEO NYSE Euronext.

Citeste si:

Compania APX a fost fondata in 1996, fiind un furnizor de solutii de tranzactionare specific pietelor de mediu si infrastructura post tranzactionare pentru transferul energiei regenerabile si a certificatelor de carbon. APX mai furnizeaza expertiza si servicii companiilor energetice, institutiilor financiare, brokerilor si corporatiilor globale.

NYSE Euronext este cel mai mare grup bursier, format in 2006, prin fuziunea dintre New York Stock Exchange și Euronext.

Consultantul acestei tranzactii a fost Goldman Sachs.